Pullmax grundades redan 1938, som en del av ESAB i Göteborg. Från början arbetade företaget främst med olika svetsade konstruktioner tex broar, cisterner och fartygssektioner till varven i Göteborg.

Efter ett namnbyte från AB Elektrosvets till Svetsmekano AB började företaget att utveckla egna produkter, bl.a. elektriska gaffeltruckar och kylskåp. En av de produkter som blev mest populär var en maskin som skar och formade plåt. Produkten namngavs till Pullmax och tack vare dess enorma popularitet döptes företaget till PULLMAX 1950. Över 50 000 Pullmaxmaskiner har sålts hittills till de flesta av världens länder.

Under sextiotalet började Pullmax som ett av de allra första företagen i världen med NC-maskiner. Detta utvecklades så småningom till de avancerade stansmaskiner som företaget säljer idag.

Under 2011 inledde Pullmax ett samarbete med LVD Group med säte i Belgien, en världsledande tillverkare av plåtbearbetningsmaskiner, kanske mest kända för sina kantpressar. Pullmax säljer numera sina och LVDs produkter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbrittannien. LVD säljer Pullmax maskiner på de ytterligare 50 marknader där de är representerade.

I juni 2013 tar LVD hela steget och köper Pullmax AB som blir ett helägt dotterbolag. Vi ingår nu i en global grupp med ett enormt brett utbud av maskiner för plåtindustrin.